athina import exportAthina Import Export voor al uw griekse wijnen, olijfolie, olijven en delicatessen

olijfPLUK FAMILIE KOTSIRIS

   


Wanneer de olijven deze kleur hebben, zijn ze klaar om geplukt te worden.

 
 
 

Onze olijven zijn van het ras Koroneiki; een kleine olijf met de grote pit levert een diepe groene zacht olijfolie met een noten amandel smaak. De zuurgraad is nooit hoger dan 0,05. De olijfolie is geschikt voor de salades, dressings, marinades, bakken van diverse gerechten, etc. De olie kan verhit worden tot 190 graden zonder smaakverlies.
 
 
 Handmatige pluk van de olijven. Het plukken van de olijven vindt meestal plaats in de maanden december januari. Dit is een echt familie aangelegenheid.

 

 
 
 De olijven zijn bij de fabriek aangekomen.

 
 
 

De olijven worden gewassen.
 
 
 

Door deze rondraaiende marmeren stenen worden de olijven tot pulp geplet.
 
 
 

De olie en de pulp worden een half uur gemasseerd, hierbij wordt de temperatuur in de gaten gehouden want die mag niet boven de 33 graden uitkomen; de olie wordt namelijk koud geperst.
 
 
 Hier wordt de olie gescheiden van de pulp met behulp van een centrifuge. De pulp wordt gebruikt als diervoeding, zo gaat er niets van dit product verloren.

 

 
 
 

In vaten van 75 liter wordt de olijfolie van de oliepers naar huis gebracht.
 
 
 

De gebroeders Karijanis van de oliepers in Finikounda brengen de olie bij ons thuis.
 
 
 

Nikos Kotsiris, vader van Ilias, schenkt de olie over in een roestvrij stalen vaten van 300 liter. Hier begint het rijpingsproces dat in ons geval minimaal vier maanden duurt voordat de olie overgegoten wordt in blikken van 20 liter voor het transport naar Nederland.